"var får du din styrka ifrån?"

När man läser mina inlägg kan man undra om jag var ensam i detta.....det var jag inte, ändå var jag mer ensam än någonsin. Det sägs att svåra livsupplevelser svetsar samman och gör banden starkare...det stämmer inte alltid. Nästan omedelbart efter katastrofen kapslade jag in mig i mitt eget tomrum...bara min dotter kunde finnas där och hennes närvaro var det enda som kunde trösta.
Att orka ta sig igenom dagarna, att orka existera krävde så mycket kraft och energi att det blev inget kvar till nåt annat....jag orkade inte annat än detta att hålla mig och dottern över ytan. Skuldkänslor och ångest gjorde att jag inte kunde leva med mig själv och det blev omöjligt att leva med någon annan.
Nu vet jag att orsakerna var fler....
Allt som hade betytt familjeliv, alla saker, hemmet,  allt påminde nu bara om hur stort hålet var som hade slagits upp....hur stor del av oss som saknades och hur ont den saknaden gjorde....varje rutin gjorde ont för det var hela tiden någon som saknades...
Det går inte att förklara hur svår den förändringen var och hur ont den gjorde, hur fel allt var....alla tankar som hela tiden for runt utan nån som helst ordning.
Mitt i allt detta fick jag frågan ..."var får du din styrka ifrån?"
Jag förstod inte frågan.....jag höll på att drunkna inifrån.
1 Hans:

skriven

kram på dej

2 svar:

skriven

...tack, kram till dig!

Kommentera här: