she is all

..det dimper ned ett minne i min inkorg..
..ett minne från den allra finaste sommardagen..
..ord från henne..som är det allra dyrbaraste..
..känslan när jag hörde orden första gången..är för alltid etsad i mig..
..jag lånar några stycken..
 
 
 
Våra liv har trasslat sig och slingrat sig runt varandra likt två taggiga rosenknoppar. Jag började med att växa inuti dig nära ditt hjärta. Efter det har en bit av mig alltid funnits kvar där och jag har alltid kunnat höra dina hjärtslag. Vi har växt långt från varandra under perioder men alltid trasslat oss tillbaka. En dag slog en blixt ner och delade oss isär. Vi brann båda ned och blev frön på nytt. Den stjälk som växte upp igen ur askan var skör. Ibland trodde man att den skulle gå av. Vi växte så ostört vi bara kunde långt från andra blommor. De första centimetrarna hade varje stjälk så fullt upp med att överleva själv att den inte kunde ge näring till någon annan.

En dag kom plötsligt någon med gröna fingrar. Någon som plockade dig varsamt och med kärlek. Någon som visste hur man skulle vattna dig, när man skulle sätta dig i solsken, när man skulle ge dig syre och när man skulle låta dig vara ifred. Du växte på ett sätt du aldrig gjort förut. Min mamma slog äntligen ut till den vackra ros hon var menad att bli. Hennes pollen spred sig och gav kraft till mig och andra blommor. 

Jag är så himla stolt över dig. Över hur mycket du har växt, kämpat och blommat. 

Jag vet att den största lyckan för lillebror skulle vara att se dig här nu. Att få veta att du äntligen är trygg och hemma igen, efter det kaos som han aldrig ville skapa för oss.

..kära mamma. När du känner sorg känner jag en enorm sorg. När du känner hat känner jag mig hatisk. När du känner trygghet känner jag mig trygg. Och när du känner glädje känner jag den största glädjen man kan göra. Att du är lycklig nu gör mig lycklig. Så jag vill skåla för en lycka och glädje som inte bara rör vårt älskade par, utan oss alla. Jag vill skåla för gemensam lycka. En droppe i havet som har skapat tusen vågor. 

 
..det är alldeles överväldigande..så vackra ord..
..från den som äger all min kärlek..som är all mening..
..och så förstår jag plötsligt..det jag inte riktigt har förstått..
..på samma sätt som hennes lycka är det allra viktigaste för mig..
..är min lycka..så viktig för henne..
 
 

..känner hur helgen har plockat lite ur energireserven..på ett bra sätt..
..timmarna ägnades åt kryddan i livet..
..fina musikvännerna samlades till en helkväll i rockiga tunga toner..
..då trivs vi som allra bäst..vi ger järnet..

 

..så hann vi med en kväll..kanske den sista..
..på det fina caféet..där vi varit så många gånger..
..det folkrockiga bandet har blivit en del av upplevelsen..
..är så glad att jag fick chansen att äntra sommarscenen..när det begav sig..

 

 

Kommentera här: